.et_pb_slide { height: 100vh; }

Welkom in Little Italy

Wat krijg je als je een Airstream caravan, Amerikaanse decoratie en Italiaanse gerechten samenvoegt? Ons Little Italy concept, Italiaanse gerechten in een New Yorkse/Italiaanse ambiance! Want wie is er nu niet gek op Italiaans eten?

Little Italy catering concept

Korte geschiedenis ontstaan Little Italy

In de hoop om welvaart te vinden reizen veel Italianen in de 19e eeuw naar Amerika. In Amerika komen uiteindelijk veel van hen in dezelfde wijk in New York terecht en is de start van Little Italy een feit. Ook nu ademt Little Italy de Italiaanse sfeer en vind je er vele Italiaanse winkels en restaurants. Voor de Amerikanen een echte attractie om de Europese cultuur tot zich te nemen. Tegenwoordig zie je dat dat de traditionele Italiaanse keuken een twist heeft gekregen. Je ziet varianten van pastasauzen en pizza beleg die in Little Italy hun oorsprong kennen.

De Italiaanse keuken

Waar je ook ter wereld bent, de kans is groot dat je er een Italiaans restaurant tegen komt. Daardoor behoort de Italiaanse keuken tot een van de bekendste keukens ter wereld.

De Italiaanse keuken kent een rijke historie met authentieke gerechten vol smaak en passie. Iedere regio in Italië heeft haar eigen keuken met specialiteiten en lokale smaken/ingrediënten. Mooi aan de Italiaanse keuken is dat er veel met seizoensgebonden producten gewerkt wordt. Het meest bekende product is natuurlijk de pasta die in allerlei maten, vormen en soorten voor komt. Daarnaast is de pizza niet weg te denken uit het culinaire paspoort van de Italianen.

Collega Sem de Vries bezocht afgelopen jaar Bologna. In een blogpost verteld hij over zijn reis naar Bologna en zijn bezoek aan het food themapark Eataly.

Italiaanse gerechten op evenement

Little Italy op uw evenement of feest?

De houtgestookte pizzaoven wordt warm gestookt, ondertussen poetsen wij de Airstream op en wordt de rode Berkel snijmachine klaar gemaakt voor vers gesneden charcuterie. Onze chefs zijn druk bezig met het kneden en rollen van het pizzadeeg. De pasta wordt gekookt en de sauzen verwarmd. Een van onze chefs snijdt voor het oog van uw gasten charcuterie van diverse vlees- en worstsoorten. Verser dan vers en Italiaans in een bijzondere ambiance!

Benieuwd hoe ‘Little Italy’ op uw evenement of feest past? Neem contact met ons op en wij vertellen het graag in een persoonlijk gesprek.

Catering concepten by LaVie

De opkomst van alcoholvrije drinks

De opkomst van alcoholvrije drinks. Dat niet alleen eten onderhevig is aan trends zien we dit jaar meer terug dan voorheen. Er is bijna geen producent van bier die geen alcoholvrije- of laag in alcohol bier in zijn assortiment heeft. En dan praten we niet over een...

Lees meer

Het nieuwste magazine van LaVie Catering

Ons nieuwste magazine + download Vol trots presenteren wij ons tweede magazine! Waar we in de eerste editie, onszelf opnieuw presenteerde, draait het in de tweede editie om inspiratie, concepten en trends. In een periode van 2 jaar zijn we druk bezig geweest met het...

Lees meer

Concept: Wild Wild Winter

Concept Wild wild winter De temperatuur daalt geleidelijk en dat betekent dat het weer tijd is om na te denken hoe u dit jaar uw relaties en/of medewerkers wilt bedanken voor het afgelopen jaar. Heeft u al gedacht aan een kerst- of eindejaarsevenement? Of ligt de...

Lees meer

Concept: an Extraordinary Winter

Concept An Extraordinary Winter De temperatuur daalt geleidelijk en dat betekent dat het weer tijd is om na te denken hoe u dit jaar uw relaties en/of medewerkers wilt bedanken voor het afgelopen jaar. Heeft u al gedacht aan een kerst- of eindejaarsevenement? Of ligt...

Lees meer