Lang niet elk bedrijf organiseert (jaarlijks) een bedrijfsfeest. Dat vinden wij een gemiste kans! Met een bedrijfsfeest breng je mensen dichter bij elkaar. Het is een feestelijke beloning voor een jaar hard werken, voor de prestaties die worden neergezet. Zeker na deze periode (COVID19, 2020) waarin onzekerheid voor veel mensen de boventoon voerde, is het belangrijk om samenzijn te stimuleren. Laat collega’s elkaar weer ontmoeten, verhalen delen over afgelopen periode en laat druk en stress plaatsmaken voor ontspanning en plezier. Uiteraard met alle regels in acht genomen!

Hoe komt het bedrijfsfeest eruit te zien?

Een bedrijfsfeest vieren

Wij denken als cateraar graag met je mee als het gaat om bedrijfsfeesten. Hoe komt het bedrijfsfeest eruit te zien? Wordt het een groot of klein feest? Hangt er een jungle of beach thema aan? Ga je voor een barbecue op de parkeerplaats of liever naar een mooie buiten locatie? Of wordt het een Italiaanse of Spaanse avond? Wat het ook wordt: het is belangrijk om je mensen in het zonnetje te zetten en extra waardering te tonen.

5 redenen om een bedrijfsfeest te vieren

1. Waardering voor je mensen
Een uitnodiging voor een bedrijfsfeest voelt als waardering. Als werkgever steek je tijd, moeite en geld in iets extra’s. Natuurlijk krijgt iedereen zijn salaris elke maand, maar anno 2020 is er meer nodig om je medewerkers tevreden- en binnen te houden. Als werkgever is het belangrijk om je waardering uit te spreken of te tonen. Een bedrijfsfeest is daar één mogelijkheid van. Medewerkers die zich gewaardeerd voelen, blijven langer bij hun werkgever en zijn over het algemeen meer toegewijd.

2. Hard werken en successen vieren
Een bedrijfsfeest is een mooie gelegenheid om successen te vieren. Maar wat ons betreft gaat het niet alleen om successen, óók om al het harde werk dat verricht wordt door iedereen. Want successen of niet: iedereen toont het hele jaar inzet om met zijn allen ergens naartoe te gaan en te komen. Successen vieren daagt uit om nog beter te worden. Het vieren van succes is óók goed voor de sfeer. Het schept een band tussen alle lagen in een organisatie.

3. Contact tussen verschillende afdelingen
Misschien herken je het zelf wel: tijdens de dagelijkse lunch ga je vrijwel altijd op hetzelfde tijdstip en met dezelfde mensen naar het bedrijfsrestaurant of de kantine om samen te lunchen. Hoe vaak zie je mensen van andere afdelingen tijdens de lunch? En hoe vaak spreek je ze aan? Misschien heb je met de afdeling administratie wel elke week contact via de mail, maar blijft contact tijdens een pauze uit. Zonde! Het kan heel waardevol en leuk zijn om dat juist wel te doen. Als je met elkaar praat krijg je meer begrip voor wat de ander precies doet. Bij een teamuitje of bedrijfsfeest wordt dit gestimuleerd. Merk je dat dat lastig is? Dan kun je er ook voor kiezen wanneer je gaat voor catering in dinervorm om iedereen te laten wisselen van plek tijdens elk gerecht bijvoorbeeld.

➸ Gespot: 5x duurzame trends in foodland.

4. Verbinden en ontmoeten
Verbinden en ontmoeten. Iets heel menselijks wat afgelopen maanden lastig is geweest. Des te meer reden nu het weer kan om te zorgen dat je medewerkers kunnen verbinden en ontmoeten. Een bedrijfsfeest is daar één mogelijkheid toe. Op een ongedwongen, feestelijke manier kun je ervoor zorgen dat collega’s zich weer verbonden voelen en kunnen praten over de afgelopen periode. Goed eten en drinken draagt bij aan een fijne sfeer en maakt gesprekken vaak wat makkelijker.

5. Een leuk (bedrijfs)feest
Last but not least, een bedrijfsfeest hoort gezellig, feestelijk en leuk te zijn. Het is immers geen kantoorkoffie, maar een feest 😉. Zorg dat er foto’s gemaakt worden of maak iets zodat collega’s zelf makkelijk foto’s kunnen schieten. Herinneringen tastbaar maken is áltijd een goed idee. Zo heb je iets om nog (lang) over na te praten en wordt het contact tijdens de lunch met de andere afdelingen misschien een stukje makkelijker.

Bedrijfsfeest organiseren?

Lijkt het jou óók een goed idee om een bedrijfsfeest te organiseren, juist nu? Wij helpen je daar graag bij! LaVie Catering is gespecialiseerd in goed eten en drinken en we serveren dat op allerlei mogelijke manieren: met thema’s als jungle of strand, een festival met kraampjes of we kijken naar landenthema’s. Aan elk verhaal weten wij een toffe invulling te geven als het gaat om eten en drinken! Neem contact met ons op, dan maken we er samen een smakelijk bedrijfsfeest van.

LaVie, vier het leven!