Duurzaamheidsbeoordelingen in cateringwereld

De route naar duurzame catering

In een wereld waarin de roep om duurzaamheid steeds luider klinkt, worden keurmerken en duurzaamheidsbeoordelingen vaak gezien als de gidsen die ons naar een meer verantwoorde consumptie leiden. Maar wat maakt ze zo belangrijk, vooral voor bedrijven in de evenementencateringsector? En hoe kunnen ze ons helpen ons te positioneren als leiders in duurzaamheid?

Externe beoordelingen bevatten een objectieve en onpartijdige evaluatie van onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Dit stelt bedrijven in staat om de prestaties te meten en te vergelijken met internationale standaarden en beste praktijken. Door deze externe maatstaven na te streven, kunnen we onze inspanningen richten op gebieden waar we verbetering nodig hebben en onze sterke punten benutten om nog meer impact te maken.

Home made lemonades

Bij LaVie Catering geloven we dat duurzaamheid niet alleen een trend is, maar een noodzaak. Daarom zijn we trots om onze bronzen medaille te behalen in de duurzaamheidsprestatiemonitor van Ecovadis, waarmee we ons in de top 35% van ’s werelds meest duurzame bedrijven positioneren. Deze erkenning is niet alleen een beloning voor ons harde werk, maar ook een geruststelling voor onze klanten, gasten en partners dat we ons inzetten voor maatschappelijke kwesties. Wij geloven in een holistische benadering van duurzaamheid, waarbij we niet alleen kijken naar de beoordelingen van derden, maar ook proactief onze impact op duurzaamheidskwesties evalueren in de aanloop naar en na afloop van elk evenement dat we verzorgen.

LaVie-Dinerboxen-Catering-thuis-uit-eten

Maar waarom zijn deze beoordelingen en keurmerken zo cruciaal? Het antwoord ligt in het vertrouwen dat ze bieden. Voor consumenten en opdrachtgevers fungeren ze als een soort kwaliteitsstempel, een garantie dat het product of de dienst die ze kiezen voldoet aan bepaalde duurzaamheidsnormen. Dit vertrouwen is gebaseerd op de overtuiging dat keurmerken een grondige beoordeling uitvoeren en toezicht houden op naleving.

Door ons te laten beoordelen door instanties zoals Ecovadis, gaan we verder dan alleen het behalen van een keurmerk. We tonen onze toewijding aan duurzaamheid door ons te onderwerpen aan een onafhankelijke, terugkomende, evaluatie van onze milieu-, arbeids- en ethische praktijken. Dit niet alleen om ons eigen bedrijf te verbeteren, maar ook om het vertrouwen van onze klanten te verdienen.

Toch moeten we erkennen dat het vertrouwen in keurmerken soms gebaseerd is op beperkte kennis en een zekere mate van gemakzucht. Mensen willen graag geloven dat keurmerken een betrouwbare maatstaf zijn, en hebben vaak geen zin om de complexiteit van duurzaamheid zelf te doorgronden. Dit is waar de rol van geschikte keuringspartners en beoordelaars zoals Ecovadis cruciaal wordt.

Het behalen van een keurmerk is slechts het begin van een continue inspanning om te voldoen aan duurzaamheidskwesties. Het is een voortdurend streven naar verbetering, een verbintenis om onze impact op de planeet en haar bewoners te verminderen. Als cateraar hebben we een unieke kans om een positieve verandering teweeg te brengen, niet alleen in onze eigen branche, maar ook in de bredere samenleving.

Duurzame catering LaVie Catering

In ons jonge team is duurzaamheid een centrale waarde. Het is niet alleen een belangrijk aspect in onze bedrijfspraktijken, maar ook onder onze medewerkers wint duurzaamheid aan belang. Deze gedeelde motivatie versterkt onze interne cultuur en stimuleert ons om voortdurend naar duurzamere oplossingen te streven.

Dus laten we niet alleen vertrouwen op keurmerken, maar laten we ons erdoor inspireren om te blijven streven naar een duurzamere toekomst. Samen kunnen we een verschil maken, één evenement of gerecht tegelijk.

Het belangrijkste is onze intrinsieke motivatie om proactief onze impact te beoordelen en te verbeteren waar mogelijk.

Leave A Comment