Pasen - LaVie Catering

FANT-EGG-STIC DAYS!

Zondag 31 maart is het alweer Pasen! Een belangrijk Christelijk feest. Hoe zat het ook alweer? Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus uit de dood is opgestaan, op de derde dag na zijn kruisiging. Maar eigenlijk vinden velen van ons het vooral belangrijk om massaal eieren te gaan zoeken, gezellig samen te zijn én lekker te eten.

Pasen - LaVie Catering

Ga jij voor een traditionele Paasbrunch- of diner? Dan is de kans groot dat je naast eitjes ook een lekkere lamsbout, een stukje zalm, een kipgerecht of een quiche gaat eten. Lekker! Maar wij vonden het leuk om eens een wat moderner recept voor Pasen met jullie te delen. En uiteraard is het recept afkomstig van onze eigen chef!

Pasen - LaVie Catering

RECEPT:
Fagottini met scampi’s op erwtencrème

Benodigdheden
Hoofdgerecht | 2 personen

 Pasta:
150 gr bloem
50 gr semola (meel van harde tarwe/griesmeel)
4 dooiers
1 heel ei

Vulling:
12 scampi’s
Tijm
Citroen
Gerookte paprikapoeder

Saus:
250 gr erwten
Basilicum
Yoghurt
Cress

Paasrecept LaVie catering

VOORBEREIDING
Vorm een ​​fontein op je keukenblad met de semola, de bloem en de eidooiers en je kneedt dit tot een stevige pasta. Laat het 30 minuten rusten onder een kom die je er op zijn kop erover zet.
Schil de garnalen, maak ze schoon  (verwijder darmkanaal) en hak ze niet te fijn.

Verzamel de garnalenpulp in een kom en breng op smaak met olie, zout, peper, een paar blaadjes tijm, de geraspte schil van een halve citroen en een theelepel gerookte paprikapoeder.

Rol het deeg uit tot een 1 mm dikke plaat en steek er 28-36 schijven uit (ø 7 cm).

Verdeel een theelepel gekruide scampi’s in het midden van de schijven, bestrijk de rand met een beetje water en sluit ze dan met beide handen als een bundel, zodat vier randen samenvallen.

Kook de erwten in water met een snufje zout. Giet de erwten af, laat het kookwater staan ​​en meng ze met de basilicumblaadjes, 2-3 eetlepels olie en een beetje kookwater.

Zeef de erwtencrème om hem perfect glad te maken en houdt hem warm.

Kook de Fagottini 2-3 minuten in kokend gezouten water. Giet af en breng op smaak met een scheutje olie. Verdeel de erwtencrème over de borden, leg hier 7-9 dumplings op, compleet met een paar druppels yoghurt, gemengde cress en een snufje peper.

Eet smakelijk en geniet van de Paasdagen! ‘Follow the bunny, he has the chocolate!’

paashaas chocolade

One Comment

  1. […] inspiratie heeft onze chef een speciaal gerecht ontwikkeld voor Pasen. Klik hier voor het recept en laat je culinaire kunsten de vrije […]

Leave A Comment