We haalden het al eerder aan in ons eerste magazine, eten is er niet alleen meer om gegeten te worden. Naast een bijzonder goede smaak moet het er tegenwoordig ook mooi uitzien. Instagram waardig of Instagrammable food wordt deze trend genoemd. Deze trend is weer onder te verdelen in verschillende hypes. Al deze hypes zorgen voor een overload aan kleurrijke Instagram foto’s.

Momenteel zitten er 1 miljard gebruikers op Instagram en natuurlijk wil je opvallen met jouw foto’s. Dit bereik je onder andere door een Instagrammable en kleurrijke feed, dus ook kleurrijk food. Groene burgerbroodjes, kleurrijke bowls, zelfs unicorn tosti’s zijn al voorbij gekomen. Het kan altijd gekker en kleurrijker. Maar zoals iedere hype of trend vormt er op een gegeven moment een tegenhanger.

De tegenhanger van kleurrijk eten

Deze hype is natuurlijk niet zo moeilijk te raden! Zwarte gerechten komen de laatste tijd vaak voorbij op social media. Net als gekleurde gerechten kom je het zwarte eten in alle soorten en maten tegen. Zwarte broodjes, zwart drinken en zwart ijs zijn nog maar een paar voorbeelden van dit Instagrammable food.

Kool als kleur

Zwarte gerechten krijgen deze kleur onder andere door actieve kool. Actieve kool wordt al jarenlang gebruikt in de geneeskunde. Wanneer men een overdosis van bijvoorbeeld paracetamol genomen heeft wordt er actieve kool gegeven. Zelf ken je het waarschijnlijk als het hoofdbestanddeel van Norit, maar daar zullen we het niet over hebben.

De actieve kool in voeding wordt gemaakt van bijvoorbeeld kokosschillen die op hoge temperatuur verhit wordt. De as die na de verbranding achter blijft wordt bewerkt met stoom. Dit is nodig om de andere stoffen te binden aan de kleur.

Zwart ijs met een bijzondere smaak

Door het zwarte ijs denken mensen snel dat het een dropsmaak heeft. Maar je mag veel tropischer denken! Het ijs dat wij op de foto gezet hebben heeft een kokos-ananas smaak. Lekker verfrissend tijdens deze zomerse dagen, al blijven je tanden en tong een tijdje zwart. Het blijft een hele beleving het eten van zwarte gerechten, zou jij het aandurven?

Houd onze Instagram in de gaten en wie weet kom je binnenkort nog meer Instagrammable food op onze feed tegen!