Op 15 september is het ‘Internationale eet een appel’ dag. Jaarlijks eten we gemiddeld 10 kilo aan appels. Daarom is vandaag de perfecte dag om het favoriete stukje fruit van Nederland onder de loep te nemen. Wist je bijvoorbeeld dat er meer dan 7000! soorten appels bestaan?

De appel is het hele jaar een seizoensproduct

Wanneer de herfst begint, begint ook de tijd van het oogsten. Hiermee begint in september het seizoen van de appel.

Fruittelers hebben speciale koeltechnieken om appels op te slaan, hierdoor kan jij het hele jaar door genieten van een fris appeltje!

Appels zijn niet alleen fris en lekker, maar ze bevatten per appel ongeveer 3 gram aan vezels. Dit is maar liefst 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Heb je honger? Eet dan een appel, door de vezels wordt je honger gestild. Een gemiddeld formaatje appel bevat ongeveer 60 calorieën en is dus het perfecte tussendoortje.

An apple a day keeps the doctor away

Waarschijnlijk kent iedereen dit gezegde! Hoewel de appel niet de meeste vitamine C bevat, bevat het wel een hoop andere goede stoffen. Om nog even op de vezels terug te komen, appels bevatten zowel oplosbare als onoplosbare vezels. De oplosbare vezels verlagen het LDL cholesterol. LDL cholesterol is het cholesterol dat kan zorgen voor hart- en vaatziekten. Door dagelijks een appel te eten kan het percentage LDL cholesterol in je lichaam afnemen. Daarnaast zitten appels ook vol met antioxidanten en kalium!

Schil geen appeltje met de appel

De meeste vitamines en andere voedingsstoffen vind je in- of net onder de schil. Daarom kan je het beste een appel met schil eten. Door het gebruik van bestrijdingsmiddelen is het verstandig om van tevoren je appel goed te wassen.

Veelzijdig stukje fruit

Ook bij LaVie weten wij dat de appel een gezond tussendoortje is! Zo staan er tijdens evenementen vaak schalen vol fruit (waaronder appels) voor de bezoeker klaar. Maar appels kan je ook goed verwerken in gerechten. Hieronder vind je een infographic van ingrediënten die goed met appels te combineren zijn.