Welkom in Little Italy

Wat krijg je als je een Airstream caravan, Amerikaanse decoratie en Italiaanse gerechten samenvoegt? Ons Little Italy concept, Italiaanse gerechten in een New Yorkse/Italiaanse ambiance!

Want wie is er nu niet gek op Italiaans eten?

Korte geschiedenis ontstaan Little Italy

In de hoop om welvaart te vinden reizen veel Italianen in de 19e eeuw naar Amerika. In Amerika komen uiteindelijk veel van hen in dezelfde wijk in New York terecht en is de start van Little Italy een feit. Ook nu ademt Little Italy de Italiaanse sfeer en vind je er vele Italiaanse winkels en restaurants. Voor de Amerikanen een echte attractie om de Europese cultuur tot zich te nemen. Tegenwoordig zie je dat dat de traditionele Italiaanse keuken een twist heeft gekregen. Je ziet varianten van pastasauzen en pizza beleg die in Little Italy hun oorsprong kennen.

De Italiaanse keuken

Waar je ook ter wereld bent, de kans is groot dat je er een Italiaans restaurant tegen komt. Daardoor behoort de Italiaanse keuken tot een van de bekendste keukens ter wereld.

De Italiaanse keuken kent een rijke historie met authentieke gerechten vol smaak en passie. Iedere regio in Italië heeft haar eigen keuken met specialiteiten en lokale smaken/ingrediënten. Mooi aan de Italiaanse keuken is dat er veel met seizoensgebonden producten gewerkt wordt. Het meest bekende product is natuurlijk de pasta die in allerlei maten, vormen en soorten voor komt. Daarnaast is de pizza niet weg te denken uit het culinaire paspoort van de Italianen.

Collega Sem de Vries bezocht afgelopen jaar Bologna. In een blogpost verteld hij over zijn reis naar Bologna en zijn bezoek aan het food themapark Eataly.

Little Italy op uw evenement of feest?

De houtgestookte pizzaoven wordt warm gestookt, ondertussen poetsen wij de Airstream op en wordt de rode Berkel snijmachine klaar gemaakt voor vers gesneden charcuterie. Onze chefs zijn druk bezig met het kneden en rollen van het pizzadeeg. De pasta wordt gekookt en de sauzen verwarmd. Een van onze chefs snijdt voor het oog van uw gasten charcuterie van diverse vlees- en worstsoorten. Verser dan vers en Italiaans in een bijzondere ambiance!

Benieuwd hoe ‘Little Italy’ op uw evenement of feest past? Neem contact met ons op en wij vertellen het graag in een persoonlijk gesprek.