Vegan streetfood by LaVie Catering

Vegan streetfood!

Als bedrijfsevenementen steeds meer aandacht besteden aan gezondheid en duurzaamheid, is het logisch dat veganistisch streetfood een steeds populairdere keuze wordt. Veganistische streetfood opties zijn niet alleen gezond en duurzaam, maar ook smakelijk en betaalbaar. Hier zijn enkele redenen waarom u veganistisch streetfood zou moeten overwegen voor uw bedrijfsevenementen, en enkele ideeën voor wat u op het menu kunt zetten.

Vegan streetfood groenteloempia by LaVie

Waarom veganistisch streetfood kiezen?

  1. Gezondheid: Veganistisch streetfood is vaak gemaakt van gezonde, volle, plantaardige ingrediënten zoals groenten, fruit, noten, enzovoort. Het bevat vaak minder verzadigde vetten en toegevoegde suikers dan vlees- en zuivelproducten. Dit betekent dat het een gezonde optie is voor mensen met specifieke dieetwensen, zoals vegetariërs, veganisten of mensen met een lactose-intolerantie.
  2. Duurzaamheid: Veganistisch streetfood is vaak gemaakt van duurzame ingrediënten die minder milieubelastend zijn dan vlees- en zuivelproducten. Het vermijden van vlees en zuivelproducten kan helpen om de koolstofvoetafdruk te verminderen en het gebruik van water en energie te verminderen.
  3. Toegankelijkheid: Veganistisch streetfood is meestal betaalbaar en toegankelijk voor een breed publiek. Dit betekent dat het een goede optie is voor bedrijfsevenementen, omdat het aantrekkelijk is voor iedereen.
LaVie vegan streetfood assortiment

Veganistische streetfood opties

  1. Veganistische burgers: Er zijn veel heerlijke veganistische burgers beschikbaar, gemaakt van ingrediënten zoals linzen, bonen, paddenstoelen en groenten. Serveer ze met een keuze aan veganistische sauzen en toppings, zoals avocado, tomaat, ui en augurken.
  2. Falafel: Dit populaire Midden-Oosterse gerecht wordt gemaakt van kikkererwten, kruiden en specerijen en is een heerlijke en vullende optie voor veganistisch streetfood. Serveer het in een wrap of op een bord met hummus, tahini en verse groenten.
  3. Vegan sushi & Poke-bowls: Vegan sushi & Poke-bowls zijn een trendy en gezonde optie voor veganistisch streetfood. Ze zijn gemaakt van een basis van rijst of quinoa, met rauwe groenten, fruit en andere toppings zoals tofu of tempeh.
  4. Veganistische hotdogs: Veganistische hotdogs zijn een leuke en smakelijke optie voor een bedrijfsevenement. Serveer ze met traditionele hotdog-toppings, zoals ketchup, mosterd, ui en augurken.
  5. Veganistische kebab: Dit populaire Midden-Oosterse gerecht kan gemakkelijk veganistisch worden gemaakt door vlees te vervangen door groenten of een plantaardige proteïne zoals seitan. Serveer het met pita-broodjes, sla en hummus.

“Eating vegan street food isn’t just about making a healthy and sustainable choice, it’s also a delicious and exciting way to explore different cultures and flavors.”

28 mei “wereldveganburgerdag”

Vegan streetfood met tofu by LaVie

Leave A Comment