Duurzaamheid & MVO

Duurzaamheid & MVO

LaVie Terra

LaVie Catering ontwikkelde in 2008 het innovatieve LaVie Terra concept, waarmee we destijds zijn begonnen met het inspelen op duurzame trends. Vanaf dit moment stond duurzaamheid prominent op onze agenda. We leggen we de focus op het evalueren van onze impact op de aarde. Het slagen van de agendapunten bereiken we door ons continu bewust te zijn van onze ecologische footprint, constant te zoeken naar duurzame oplossingen en deze toe te passen waar mogelijk.

Lokale producten

Wij kopen onze producten zo veel mogelijk lokaal in en maken middels onze groenten leverancier gebruik van het platvorm ‘Van Lokaal Voor Lokaal’. Hierdoor kunnen wij onze producten bij lokale boeren en producenten betrekken. Dit komt gezamenlijk in één transport waardoor onze transportbewegingen altijd minimaal zijn.
Met ‘Van Lokaal Voor Lokaal’ zijn we zeker van lokale producten binnen een straal van 35km.

Re-use is Reduce

Waar mogelijk hergebruiken wij producten in onze dienstverlening.

Bij de aanschaf van bedrijfsmiddelen en inventaris wordt second hand in overweging genomen. Er zijn platforms waar vraag en aanbod samen worden gebracht. Als de kwaliteit en levensduur van het aanbod in overeenstemming is met de vraag wordt hier dus ook regelmatig gebruik van gemaakt.

Social return

Social Return is een belangrijk onderdeel van het MVO beleid van AdcGroep. Sinds jaar en dag creëren wij werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn betrokken en lid van verschillende maatschappelijke organisaties zoals: Vincent van Gogh Instituut, Onderwijsgroep Buitengewoon, ION, Werk Bedrijf Regio Nijmegen en JoGG.

We zijn nauw betrokken met verschillende opleidingen en bieden permanent 4 tot 7 stageplaatsen aan.

Logistieke middelen

Het logistieke proces van een cateraar is medebepalend voor onze performance. Vanuit een duurzaamheidoogpunt, is gekozen voor efficiënte, zuinige voertuigen met een laag brandstof verbruik. We rijden zoveel als mogelijk met volle voertuigen en vrachtwagens, daarnaast proberen het aantal transportbewegingen zo beperkt mogelijk te houden. We plannen onze logistieke bewegingen buiten de spits en treden in overleg met een cliënt als er efficiëntie te behalen is.

Disposables

Het terug dringen van het gebruik van disposables wordt steeds belangrijker en daar werken wij dan ook hard aan. Zo kiezen wij steeds vaker voor echt servies.

Indien we toch gebruik maken van disposables dan stellen wij daar hoge eisen aan. Het moet duurzaam zijn en na gebruik, kunnen worden gerecycled of gecomposteerd.

Het wegwerpservies en verpakkingen zijn composteerbaar volgens EN-13432. Deze Europese norm garandeert dat onze producten binnen 9 – 12 weken in een industriële composteerinstallatie volledig zijn afgebroken. Onze disposables zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals suikerriet, palmblad, hout en bioplastic en zijn veelal vervaardigd uit reststromen.

MVO ROADMAP

MVO is geen marketinggedrag maar een ondernemersverantwoordelijkheid. Om dit te laten zien hebben wij onze speerpunten voor u in een roadmap naar 2025 inzichtelijk gemaakt. Op dit moment is ons bedrijfspand voor 90% voorzien van LED verlichting en bewegingsschakelaars. In 2018 is het energieverbruik ten opzichte van 2017 met 18% gedaald. Het hemelwater gaat naar een infiltratiesysteem, het glas is warmtewerend en van de vriesinstallatie wordt warmte teruggewonnen. Daarnaast hebben ook wij besloten de verwarming een graadje lager te zetten. De komende jaren wordt er geïnvesteerd daksedum. Er is een plan uitgewerkt waarin het dak van het bedrijfsgebouw wordt ingericht als daktuin met bijenkassen en insectenhotels.

Al onze KPI’s omtrent MVO vindt u hier.

Producten

Het assortiment van AdcGroep bestaat voor een
deel uit producten met een
milieukeurmerk zoals Fairtrade/Max Havelaar, daarnaast maken wij gebruik van biologische ingrediënten met het EKO-keurmerk. Er wordt enkel MSC vis ingekocht en vegetarische suggesties zijn niet op verzoek maar worden actief aangeboden. Begin 2017 is automatiseringstraject gestart om o.a. de inkoop
te bundelen en de vraag naar bepaalde producten eerder inzichtelijk hebben.

Vega/vegan vriendelijk

Een groot deel van ons assortiment bestaat uit vega/vegan producten. Als geen ander weten bij hoe belangrijk het is om hierin mee te gaan. Zo is er bijvoorbeeld een compleet vegan streetfood assortiment aangemaakt en zijn er verschillende vegan lunchassortimenten verkrijgbaar.
Vegan gyros, panna cotta, pizza, hotdog, sushi en
nog veel meer. Ons vegan assortiment wordt altijd actief aangeboden en uitgebreid waar mogelijk.

Food waste

Food Waste is een vast onderdeel van ons lopende automatiseringstraject. Recepturen worden
minutieus uitgeschreven en tot op de gram nauwkeurig bereid.
Bij elke food supply houden we rekening met de samenstelling van gasten, leeftijden en eetpatronen. Als er onverhoopt tijdens een eetmoment bepaalde gerechten op zijn, treden we in overleg en leggen we de situatie uit, daarbij zorgen
wij altijd voor een alternatief.