Elke eerste dinsdag van september is het Duurzame Dinsdag. Een dag waarop duurzame ideeën en initiatieven extra aandacht krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt dan de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst; vol met nieuwe plannen. De beste ideeën worden beloond met prijzen en de mogelijkheid om het initiatief een extra impuls te geven. Ook jij kunt vandaag wat extra aandacht schenken aan het milieu. En dat hoeft helemaal geen moeite te kosten!

Want wat is nou eigenlijk duurzamer? Een wegwerpbekertje of een afwasbaar glas? Een leuke discussie voor tijdens een borrel, maar het antwoord is (helaas) niet zo simpel. Het ligt er namelijk aan hoe je het glas gebruikt. Zowel afwassen als weggooien hebben invloed op het milieu. Gebruik de wegwerpbeker of het glas vaker (zonder af te wassen; afspoelen mag natuurlijk wel!) en ontlast het milieu. Kies je voor afwassen, gebruik dan een energiezuinige afwasmachine (energielabel A) met afbreekbaar vaatwasmiddel. Gooi jij je dat wegwerpbekertje aan het einde van dat leuke feestje weg?

Sorteer het afval dan op een juiste manier.

BIO FUTURA

Bij LaVie Catering maken we gebruik van composteerbaar wegwerpservies van Bio Futura. Deze bevatten 100 % hernieuwbare grondstoffen en kunnen dus na gebruik worden gerecycled of gecomposteerd. De producten van Bio Futura kunnen binnen 9 tot 12 weken volledig worden afgebroken. En de items zien er ook nog eens heel chique uit!

LAVIE EN DUURZAAMHEID

Die duurzame keuzes maken we bij LaVie Catering heel bewust. In onze roadmap waarin we de visie voor 2025 omschrijven is het milieu een belangrijk thema. Zo is onze huisvesting nu voor 25 % groen. In 2025 moet dat 75 % zijn. Ook willen we het afval met ruim 5% terugbrengen (van 9 naar 4 %). Ons streven is om over vijf jaar alleen nog maar producten te gebruiken die volledig recyclebaar zijn en Co2 neutraal te zijn. Zo maken wij de wereld een stukje groener.

Dat wil jij toch ook?! Fijn Duurzame Dinsdag!