Paaspop is de officiële opening van het festivalseizoen! Waarom wij daar zo blij mee zijn?

Festivals draaien tegenwoordig niet alleen meer om muziek, ook eten speelt een grote rol bij de festivalbezoeker.

Voor ons als cateraar natuurlijk erg leuk om een kijkje te nemen bij festivals en haar culinaire hoogstandjes. We kijken niet alleen naar de bijzondere creaties hier in Nederland. In Amerika bijvoorbeeld vind je het Coachella festival. Een festival waar menig bekende acteur, artiest en influencer te vinden is. Grootst uitgedost spenderen zij twee weekenden in het zonovergoten Californië. Niet alleen deze mensen krijgen veel aandacht op social media, ook het eten heeft zijn eigen hashtag. Hoog tijd om deze hashtag eens onder de loep te nemen.
Wat zien wij gebeuren op festivals foodwise?

Instagrammable food

In een eerdere post besteden wij al aandacht aan ‘instagrammable food‘ en ook dit jaar kunnen we er niet omheen. Nu ontstaat de vraag of we ooit daadwerkelijk afscheid nemen van deze trend of dat het een gewoonte wordt. Instagrammable food zien we dit jaar vooral terug komen in ijs en andere zoetigheden met ‘Unicorn’ en ‘Galaxy’ als echte invloeden.

Kleur, kleur en nog meer kleur

Kleurrijke gerechten zorgen voor instant fotogenieke plaatjes. Nu denk je misschien meteen aan ongezonde kleurstoffen. Toch met de opkomst van vegan en plantbased zie je dat men steeds vaker kleurrijke kleuren tevoorschijn tovert met natuurlijke kleurstoffen.

Mexican food

Mexicaans eten brengt je instant naar de zon, of deze nu wel of niet schijnt. Dit kunnen we tijdens Nederlandse festivals wel gebruiken! Van taco’s tot burritos alles wat Mexicaans is lijkt instand een hit te worden. Wij vinden het niet zo gek, de Mexicaanse keuken heeft vele smaken en als je van pittig houdt zit je hier ook goed. Wij zeggen er is voor iedereen wel wat wils in de Mexicaanse keuken.

Bowls Bowls Bowls

Je kent ze vast wel, de Açai bowl, sushibowl, pokebowl of de smoothiebowl. Naast het feit dat ze allemaal in een kom geserveerd worden hebben deze gerechten nog een overeenkomst; comfortfood. Een voordeel van eten uit een bowl is dat het makkelijk vast houdt, dus tijdens een festival kan je eten en dansen tegelijk :).

Ook de bowltrend is gevoelig voor de instagrammable trend. Want het eten in een kommetje kan je zo mooi als je wilt opmaken. Voordeel is ook dat er vaak met verse en kleurrijke ingrediënten gewerkt wordt.

Plantbased/Vegan

Niet alleen in Hollywood, hippe restaurants of op social media en neemt plantbased het over, ook tijdens festivals zie je steeds vaker foodtrucks met een vegan assortiment. Gaat vegan je net iets te ver? Dan kan je ook terecht bij een breed scala aan foodtrucks en kraampjes die vegetarische opties aanbieden.

Drinken

Ook drinken hoort bij de festival foodtrends van 2019, misschien geen food maar zeker niet minder belangrijk! Bij een festival waar je veel aan het dansen bent of juist alle foodkraampjes afstruint hoort ook goed drinken! Al is het maar om je vochtpeil op niveau te houden. Gezondheid speelt een steeds grotere rol in ons dagelijkse leven en hoewel je misschien er geen rekening mee houdt tijdens een (food)festival komen er ook bij drinken steeds gezondere opties op de markt.

Een matcha bar vol met die groene drankjes, gefermenteerde thee, alcoholvrije drinks en mocktails zorgen voor een variatie aan smakelijke én verfrissende non alcoholische drankjes.