Inspiratiemagazine kerstmis

Hoewel de herfst pas begonnen is, zijn wij bij LaVie Catering achter de schermen al druk bezig voor kerstmis. Ook bij Kerstmis zien we elk jaar weer trends voorbij komen. Veel van deze trends zijn afgeleid van de trends die op dat moment ‘in’ zijn. Zowel op interieur- als op culinair gebied zie je kleuren, materialen en ingrediënten tijdens de feestdagen terugkomen.

Kersttrends

Je kan niet vroeg genoeg beginnen, in januari staat de kerstbeurs in Frankfurt Duitsland al vol met inspiratie en producten. Tijdens deze beurs krijg je een goed beeld waar dat jaar op ingespeeld gaat worden. Dit jaar vind je onder andere Scandinavische en klassieke elementen terugkomen in alles wat met Kerst te maken heeft.

Scandinavische kersttrend

De kleuren rood, wit en blauw passen bij een authentieke Scandinavische kerstmis. Daarnaast zie je ook natuurlijke elementen voorbijkomen als hout en roze besjes. Daarnaast blijft ook een Scandinavische kerstmis minimalistisch en rustig, net als het interieur.

Klassieke kersttrend

De klassieke trend kenmerkt zich door overdaad en de kleuren rood en goud. Wij denken dan meteen aan klassieke Amerikaanse kerstfilms. Het is wel een echte tegenhanger van de Scandinavische kersttrend want waar daar minimalisme de hoofdrol heeft, is er bij de klassieke kersttrend niets te gek!

Maar wij bij LaVie zagen een andere trend die onze aandacht trok.

Botanische kersttrend

De botanische trend zien we al een poosje voorbij komen en dit jaar past het helemaal bij onze tijdsgeest. Groen, groener, groenst en dan niet alleen in decoratie maar ook in het culinair verwerkt! Want zoals je misschien al gezien hebt, groenten en vegetarische gerechten spelen steeds vaker een hoofdrol in een menu.

Vol trots presenteren wij dan ook ‘Botanical Christmas by LaVie’. Om je een goed beeld te geven van dit groene concept hebben wij een speciaal inspiratiemagazine ontwikkeld. Deze download je hieronder.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een Botanical Christmas bij uw evenement, sitting dinner of eindejaarsviering? Neem contact met ons op en laat u verrassen over de talloze inrichtingsmogelijkheden en de culinaire invulling.