Happy Taco Day! Naast (eet geen) dierendag is het vandaag ook Tacodag. De ideale dag om ons ‘Mexican Food’ concept uit de lichten.

Overal ter wereld is de Mexicaanse keuken populair. De kleurrijke keuken kenmerkt zich door geurige kruiden zoals koriander en komijn, de vele soorten en pittige pepers, mais, bonen en natuurlijk avocado’s. Hierdoor zitten de gerechten barstensvol smaak!

Live every day like it is Taco Tuesday!

Mexicaans of tex-mex?

De Mexicaanse keuken heeft al een hele geschiedenis achter zich. Zo is het een mix tussen de Azteekse-, Maya- en Spaanse keuken. In de 17e eeuw vertrekt een groot aantal Mexicanen richting Amerika. Hier komen ze in de staten als Texas terecht. Doordat niet alle ingrediënten beschikbaar zijn, worden deze aangevuld met ingrediënten die wel beschikbaar zijn. De Amerikanen zelf veranderen de Tex-Mex keuken door de jaren heen tot de keuken die ons bekend is.

Gerechten uit de Tex-Mex keuken zijn bijvoorbeeld nacho’s, chili con carne en de welbekende fajita’s. Ook de zo geliefde taco’s verschillen in de Mexicaanse en Tex-Mex keuken met elkaar. Wij zijn voornamelijk bekend met de harde taco’s, de taco’s in Mexico zijn juist zacht van structuur, wel zijn ze beide met mais gemaakt.

mais de mexicaanse aardappel

Wat de aardappel voor de Nederlandse keuken betekent, is mais voor de Mexicaanse keuken. Dat mais belangrijk is werd mij wel duidelijk tijdens een aflevering van het nieuwste seizoen van Chef’s Table. Daar wordt Cristina Martinez gevolgd, een Mexicaanse vluchteling in Philadelphia (VS) die met haar taco’s wereldberoemd is. In deze aflevering vertelt zij dat ze Mexicaanse mais gewassen mee naar Amerika heeft gesmokkeld om zo toch aan mais te komen wat voor haar belangrijk is. Dit geeft wel aan hoe belangrijk smaken in de Mexicaanse keuken zijn.

Het concept Mexican food op uw evenement of feest?

Op evenementen gaan we met het concept ‘Mexican Food’ de zomer tegemoet. Hier creëren wij een authentieke Taqueria waar Mexicaans streetfood zoals de taco wordt geserveerd. Voor de gasten nog een leuk Do It Yourself detail, want de taco’s mogen zij naar smaak vullen.

Benieuwd hoe ‘Mexican Food’ op uw evenement of feest past? Neem contact met ons op en wij vertellen het graag in een persoonlijk gesprek.