LaVie-Dinerboxen-Catering-thuis-uit-eten

Duurzaam genieten

Bij LaVie Catering streven we niet alleen naar gastronomische excellentie, maar ook naar duurzame praktijken die de planeet koesteren. Ontdek hoe we bijdragen aan een groenere wereld terwijl we jouw evenementen transformeren in onvergetelijke ervaringen.

Lokale liefde: minder vervoer, minder uitstoot

Bij LaVie Catering omarmen we lokale leveranciers en producten. Neem bijvoorbeeld onze lokale groenteboer met het concept ‘Van lokaal Voor lokaal’. Door deze bewuste keuze verminderen we niet alleen de ecologische voetafdruk, maar stimuleren we ook de lokale economie. Minder transport betekent minder uitstoot, wat bijdraagt aan een schonere lucht en een gezonder milieu.

Home made lemonades
Van lokaal voor lokaal

Duurzame vervangers in de schijnwerpers

We blijven streven naar duurzame alternatieven, zoals het toevoegen van puur en natuurtroebel Schulp sap en home made lemonades. Deze keuze ondersteunt niet alleen lokale producenten, maar biedt ook gezondere opties aan onze klanten. Onze menu-innovaties omvatten bijvoorbeeld ook heerlijke vegetarische street food items een vegan gerechten, waardoor we bewuste keuzes voor het milieu en de gezondheid van onze klanten mogelijk maken.

Seizoensgebonden smaakexplosies

Onze buffetten worden samengesteld uit seizoensproducten, waardoor we niet alleen genieten van de meest verse ingrediënten, maar ook de negatieve gevolgen van lang transport verminderen. Door te werken met wat de natuur op dat moment te bieden heeft, verminderen we de ecologische afdruk van onze gerechten.

Voedingspatroon: gezondheid en milieu in balans

Bij LaVie Catering geloven we dat het aanpassen van het voedingspatroon niet alleen gezondheidswinst oplevert, maar ook een positieve impact heeft op het milieu. We moedigen onze opdrachtgevers aan om duurzamere en gezondere voedselkeuzes te maken door bewust te zijn van hun consumptie, minder te verspillen en waar mogelijk het eetpatroon tijdens een evenement aan te passen.

In de aanpassing van het voedingspatroon is zowel gezondheidswinst als milieuwinst te behalen. Slechts een klein deel van de Nederlandse bevolking volgt de Richtlijnen Goede Voeding (RGV) of de Schijf van Vijf. Bij een aanzienlijk deel van de bevolking is sprake van overconsumptie van zout, verzadigde vetten en eiwit, en een te lage consumptie van groente en fruit.

Duurzaam transport en efficiëntie

LaVie Catering denkt na over de uitstoot in transport van mensen en middelen. We bevorderen carpoolen voor evenementen, huren lokaal personeel in om onnodige verplaatsingen te verminderen en plannen materialen strak in om transportritten te minimaliseren. Ook voeren we meer online afspraken om onnodige reizen te beperken.

Slim inkopen en doelgericht werken

Bij LaVie Catering hebben we onze inkoopstrategieën aanzienlijk verfijnd, met duurzaamheid als leidende factor. Door strikter in te kopen, waarbij we lokale, seizoensgebonden en duurzame ingrediënten omarmen, verminderen we niet alleen onze ecologische voetafdruk maar ondersteunen we ook verantwoorde landbouwpraktijken. Transparante communicatie met opdrachtgevers over het verwachte aantal gasten helpt niet alleen bij het minimaliseren van voedselverspilling, maar stelt ons ook in staat om gerichter aan te bieden wat de gasten verkiezen. Deze klantgerichte aanpak, gecombineerd met een diepgaand begrip van onze doelgroep, resulteert niet alleen in efficiëntie maar vermindert ook de impact op het milieu.

Een warm hart, een koel kantoor

Om de impact op het milieu te verminderen, hebben we zelfs de verwarming op kantoor een graadje lager gezet. Een kleine daad met grote gevolgen!

Bij LaVie Catering geloven we dat de weg naar duurzaamheid begint met bewuste keuzes en kleine stappen die samen een groot verschil maken. Wij zetten ons in voor een groenere, gezondere toekomst, één smaakvol evenement per keer.

Leave A Comment