Het belang van presentatie in de catering

“Eten dat niet alleen geweldig smaakt maar er ook geweldig uitziet”

Bij LaVie Catering geloven we dat eten niet alleen bedoeld is om in uw buik te verdwijnen; het moet ook een visueel feest zijn voor uw ogen en een verrukking voor uw smaakpapillen. Het is geen toeval dat we veel aandacht besteden aan de presentatie van onze gerechten
maar… Presentatie in de catering gaat verder dan het culinair opmaken van het bord en we willen graag met u delen waarom juist dit zo essentieel is in de wereld van catering.

LaVie-Dinerboxen-Catering-thuis-uit-eten
Presentatie met betrekking tot decoratie

Bij LaVie Catering is het decoratieve aspect van voedselpresentatie van groot belang. We streven ernaar om elk gerecht om te toveren tot een kunstwerk op zich. Naast de opmaak van het bord zijn er tal van andere elementen die de presentatie van catering beïnvloeden. Elementen zoals vuurwerk, vliegtuigtrolleys, kleding, cocktailbomen, charcuterieplanken, bloemstukken en decoratie tot in de kleinste details dragen bij aan de algehele sfeer en esthetiek van de ervaring. Samen creëren ze een onvergetelijke culinaire beleving. Dit zorgt niet alleen voor een visuele traktatie, maar het brengt ook een extra laag van de eetervaring tot leven. Het oog wil tenslotte ook wat.

Smaakcombinaties

Bij catering draait het niet alleen om hoe het eten eruitziet, maar ook om hoe het smaakt. We hebben ontdekt dat het combineren van verschillende smaken en texturen kan leiden tot een betere smaakervaring voor onze gasten. Onze chefs zijn altijd op zoek naar de perfecte harmonie tussen zoet, zout, zuur, bitter en umami. Het juiste samenspel van smaken maakt de maaltijd onvergetelijk. Hieronder vind je ook tips van onze eigen chefs.

Beleving

Bij LaVie Catering willen we meer bieden dan alleen een maaltijd; we willen een onvergetelijke ervaring creëren. Onze cocktailboom en sushi/bruschetta trolley, met helium ballonnen of ijsfontijnen, voegen een extra dimensie toe aan uw evenement. Het is niet alleen eten; het is een beleving die uw gasten nog lang zullen koesteren.

 

Decoratieve elementen

We houden van het gebruik van decoratieve elementen zoals eetbare bloemen, kruiden en garnituren om gerechten visueel aantrekkelijker te maken. Neem bijvoorbeeld ons dessert, de frisse luchtige mousse van mascarpone en citrusvruchten, met crumble van Bastogne, gel van vanille, seizoensfruit en eetbare bloemen. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar voegt ook subtiele smaakelementen toe aan het gerecht. Dat ene eetbare viooltje kan het verschil maken.

Kleurgebruik

Kleur is een krachtig hulpmiddel in voedselpresentatie. Onze cateringexperts begrijpen het belang van kleur in gerechten en hoe kleurenpaletten kunnen worden gekozen om de eetervaring te verbeteren. Levendige kleuren kunnen de eetlust opwekken, terwijl een harmonieus kleurenschema een gevoel van elegantie en verfijning kan creëren.

Een doe-het-zelf stappenplan voor een betere voedselpresentatie:
  • Creëer hoogte op het bord: Door gerechten op verschillende niveaus te plaatsen, zorgt u voor visuele interesse en dynamiek op het bord.
  • Snijd vlees horizontaal: Horizontaal gesneden vlees toont meer oppervlakte en creëert een aantrekkelijker uiterlijk.
  • Speel met texturen: Combineer knapperige elementen met zachtere, smeuïge componenten om de textuur van uw gerecht te verbeteren.
  • Gebruik contrasterende kleuren: Contrasterende kleuren trekken de aandacht en maken het gerecht aantrekkelijker.
  • Stem uw presentatie af op het thema van uw evenement: Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst of een romantisch huwelijksfeest, uw voedselpresentatie moet passen bij het thema.
  • Gebruik de juiste borden: Kies borden die de kleuren en vormen van uw gerecht complimenteren.
  • Serveer kleinere porties: Kleinere porties ogen eleganter en maken het makkelijker voor gasten om van verschillende gerechten te genieten.
  • Gebruik eetbare garnering en decoratie: Eetbare bloemen, kruiden en andere decoratieve elementen voegen smaak en visuele aantrekkingskracht toe.
  • Houd het simpel in geval van twijfel: Soms is eenvoud de sleutel tot een geslaagde presentatie. Een simpel gerecht kan er met de juiste aandacht voor detail nog steeds prachtig uitzien.
  • Laat zien wat u kunt: Bij LaVie Catering zijn we trots op onze culinaire kunstenaars. Wees niet bang om uw vaardigheden en creativiteit te tonen in uw voedselpresentatie.

 

Kortom, presentatie in catering is niet alleen een kwestie van esthetiek; het draagt bij aan de algehele eetervaring. Bij LaVie Catering streven we ernaar om elk gerecht te presenteren als een meesterwerk en ervoor te zorgen dat het er niet alleen geweldig uitziet, maar ook onvergetelijk smaakt.

Leave A Comment