Het was zondag in het zuiden - Musical

Het was zondag in het zuiden

Iedere speelavond 200.000 liter water in een podiumbassin”

Er gaat niets boven de betoverende sfeer van live entertainment, en in het pittoreske Tegelen, een idyllisch dorp in Nederland, komt die magie tot leven met de veelgeprezen musical ‘Het Was Zondag in het Zuiden.’ Een unieke productie die het publiek meeneemt op een reis vol emotie, liefde en vreugde. Wat de ervaring nog specialer maakt, is de samenwerking met LaVie Catering. Tijdens de musical voorzien wij de gasten van heerlijke arrangementen, warme en koude dranken, vlaai, ijs en verrukkelijke versnaperingen. In deze blog lees je meer over deze speciale samenwerking en de musical ‘Het was Zondag in het Zuiden’.

Banner HWZIHZ 1

Het verhaal

19 december 1993. Het is een zondag in het zuiden, niks aan de hand. Wat begon als een hoge waterstand van de Maas groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die een dorp totaal overrompelde en tegelijkertijd dichterbij elkaar bracht dan ooit.

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort Venlo presenteren deze zomer Het was Zondag in het Zuiden. Een nieuwe Nederlandse spektakelmusical met muziek van Rowwen Hèze over het hoogwater in Limburg. De hoofdrollen worden gespeeld door o.a. Renée van Wegberg, Buddy Vedder, Hein van der Heijden, Suzan Seegers en Victor Lammertijn.

Het was Zondag in het Zuiden

Radiojournalist Sarah ziet de ramp als dé kans op een mooie reportage, de doorbraak in haar carrière. Maar dat moet ze wel nog bewijzen op de radioredactie van Omroep Limburg. Haar ouders proberen koste wat kost hun boerderij en de beesten veilig te stellen. Evacueren is geen optie, zelfs niet als het leger het eist. Dat is zeer tegen de wens in van hun oudste dochter die halsoverkop en hoogzwanger met haar vriend naar Nederland reist om haar familie bij te staan.

Het hele dorp komt samen om elkaar en hun dorp te beschermen. Burgemeester Laurens Ruiten denkt genoeg tijd te hebben om zijn dorpen in Noord Limburg te redden. Ondanks al zijn inspanningen, loopt hij volgens zijn raadsleden achter de feiten aan. De druk wordt opgevoerd. Totdat hij opeens spoorloos verdwijnt.

Het was Zondag in het Zuiden & LaVie Catering

LaVie Catering

Bij een musical draait het om het prikkelen van alle zintuigen, en dat geldt ook voor onze caterings diensten. Met verschillende arrangementen, Limburgse vlaaien, culinaire versnaperingen en warme en koude dranken komen de gasten van ‘Het was Zondag in het Zuiden’ niks te kort. Inmiddels zijn we begonnen met de tweede week en kijken we uit naar een de volgende shows die elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag plaatsvinden.

Ook bij publieke voorstellingen laten wij uw verhaal smaken!

Boek nu hier uw ticket + arrangement!

PRIJSLIJST HwZihZ
borrelplank 1

Lokale samenwerkingen

Bij LaVie Catering geloven we sterk in het belang van lokale samenwerkingen, en bij de musical ‘Het Was Zondag in het Zuiden’ hebben we het voorrecht om enkele van de beste lokale partijen aan boord te hebben. Door de handen ineen te slaan met

Lindeboom, Ijssalon Clevers en Bakkerij Broekmans, creëren we samen een unieke en onvergetelijke ervaring voor het publiek. Deze samenwerkingen versterken niet alleen de magie van de musical, maar onderstrepen ook onze inzet voor het ondersteunen van lokale gemeenschappen en ambachtelijke ondernemers.

Clevers ijs

Speciaal voor de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden presenteert Ijssalon Clevers een exclusief ijstaartje. Clevers heeft  inmiddels 11 vestigingen door heel Limburg. Veel vestigingen zijn gelegen aan de Maas, dus ook Clevers heeft te maken gehad met het hoogwater in Limburg.

Clevers ijs - Het was Zondag in het Zuiden

Feitjes ‘Het was Zondag in het Zuiden’

  • Er wordt in de voorstelling iedere avond 200.000 liter water (her)gebruikt om het hoog water en de regenval te creëren.
  • Het toneel is 50 meter breed en 17 meter hoog. Hierop komen o.a. 1 auto, 1 legerjeep, 12 schapen, 2 bootjes en een 6 meter hoge kerstboom voorbij.
  • De cast bestaat uit 12 personen, het ensemble uit 6 personen. Zij worden omringd door maar liefst 100 figuranten en koorleden die verdeeld over twee groepen meespelen.
  • Er is een live band. Deze bestaat uit 6 personen.

Leuk om te luisteren:
Er is een driedelige podcastserie gemaakt over Het was Zondag in het Zuiden. Eva Custers van Toneelgroep Maastricht gaat in gesprek met o.a. Servé Hermans, de producent en regisseur en met de makers en acteurs over de muziek, de technische uitdagingen en de verschillende personages.

Leave A Comment